Matlagningsrace i Håverud.

Vi har genomfört ett riktigt matlagningsrace med en av våra kokvagnar.

Det var under Indian International Rally som vi hade fått i uppdrag att förse över 300 deltagare med lunch när de stannade till vid Akvedukten i Håverud.

Skälet är att det helt enkelt inte fanns resurser för de lokala matställena att utspisa så många besökare på så kort tid.

Vi fick se hur Åke Larsson lyckades backa in vår nya buss på en liten bakgård via en smal väg med byggnad på ena sidan och kanalen på den andra. Vi fruktade att vår gula buss skulle bli till Sveriges största badanka, men det visade sig vara obefogat.

Matlagningen blev så perfekt tajmat så det var endast 4 personer av över 300 som tvingades vänta en halv minut på maten. När vi började serveringen så bildades en kö som slingrade sig ut ur bakgården så att vi aldrig kunde se hur lång den var.
En av deltagarna utbrast att ”När jag ställde mig i kön så trodde jag att jag skulle behöva vänta i över en timme!” men 10 minuter senare så stod han med en portion Pyttipanna på tallriken.
Vi lyckades hålla väntetiden till bara några minuter och alla besökare var imponerade av hur effektivt vi hade organiserat serveringen.

Många utländska besökare undrade vad det var vi serverade. Det heter tydligen ”potato hotchpotch” på engelska och  var mycket uppskattat.

Några bilder från uppdraget kunde det inte bli då vi var fullt upptagna med att servera mat.

Nästa år kommer Svenska Indiansällskapet att ha sin träff utomlands och då kan vi inte hjälpa dem med matlagning.

Kan kanske bli diplomatiska förvecklingar med svensk trupp på främmande mark?

Vi ser hur som helst fram emot framtida samarbete med Svenska Indiansällskapet.

 

På vägen hem hann vi med ett besök på Håveruds skans 453.

Det är en fortifikation som byggdes under beredskapstiden och numera är ett museum som sköts av Skålleruds hembyggdsförening. Vi ser fram emot att de besöker oss i Skepplanda och samarbetsplaner finns redan.